Druga wersja bloga :

Julie^^ znowu będzie dla Was pisać recenzje! Nie jestem na razie popularna , to jest adres mojego starego bloga z którego przynajmniej moje przyjaciółki mogą mnie kojarzyć: http: recenzje-julie.blog.onet.pl

Wpisy

  • niedziela, 25 listopada 2012
    • Recenzja książki Baśniobór IV Tajemnice Smoczego Azylu

      Nowy Baśniobór przeczytałam jednym tchem i uważam, że jest jak na razie na drugim miejscu jeśli chodzi o tomy z tej serii. Czekam teraz na V część serii! :)

       Kendra i Seth zaczynają tracić nadzieję na powrót do rezerwatu. Nagle Kendra zostaje porwana! Zamieszany jest w to Sfinks i SGW. Jej rodzina myśli, że nie żyje. Co Wy byście w takiej sytuacji zrobili? Na szczęście dziewczynce przychodzi pomoc. Wkrótce z Rycerzami Świtu wyrusza na niebezpieczną misję do Smoczego Azylu. No tak, ale gdzie znowu schował się Seth?

      W tej części Seth znowu jest w niebezpieczeństwie - ale to dzięki niemu sprawy toczą się tak, a nie inaczej. Muszę w tej recenzji strasznie uważać na spojlery, bo nie chcę za dużo ujawnić, ale jak powiem za mało, to nie zaciekawię Was to przeczytania książki. 

      Wszystko w Baśnioborze znowu jest idealne - no, może prawie. Nie pamiętam dokładnie, który - ale w pewnym momencie przygód w Smoczym Azylu trochę się znudziłam. Ale tylko na kilka minut, bo później akcja znowu się rozkręciła. Podoba mi się też bardzo wątek jednej postaci, pewnego smoka imieniem Raxtus. Nic więcej jednak nie powiem, sami przeczytajcie :) "Baśniobór IV Tajemnice..." owocuje w zdrady, niespodziewane zwroty akcji, opisy, dzięki którym można lepiej sobie wyobrazić smoki, postacie itp. To wszystko sprawia, że czytając książkę nie ma miejsca na znużenie (czyt. recenzja Oksy Pollock). Akcja jest taka "w sam raz". Czasami potrzeba trochę "odpoczynku", autor to rozumie. Bardzo podoba mi się jednak w sadze to, że na końcu książki są takie "Tematy do Dyskusji". Bardzo fajny pomysł. 

      Fani od razu powinni iść do księgarni i kupić tą książkę jeśli jej nie mają. Nie polecam jednak tej książki osobom, które mają dosyć fantastycznych książek. 

      Wiernym fanom pozostaje czekać na  film !!! Jestem go bardzo ciekawa! :)

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      julie121001
      Czas publikacji:
      niedziela, 25 listopada 2012 16:10
    • Nowe działy!

      Pomyślałam, że może by zrobić dwa nowe działy - o grach na komputer i o aplikacjach na smartfony. Co Wy na to? No tak, z tymi pytaniami do Was, muszę trochę poczekać, bo wielu czytelników nie mam :) No trudno. Postanowiłam - i tak zrobię. Czekajcie więc cierpliwie na recenzję gry, oraz planuję recenzję książki "Felix, Net i Nika Świat Zero 2 Alternauci" - ale książki JESZCZE nie mam :D 

      3 majcie się! 

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      julie121001
      Czas publikacji:
      niedziela, 25 listopada 2012 15:40
  • sobota, 17 listopada 2012
    • Recenzja filmu Przed Świtem 2

      Nowa część Zmierzchu zaskoczyła mnie trochę, bo spodziewałam się, że będzie gorsza. Efekty specjalne na wysokim poziomie - ale o tym później.

       W kolejce do kina stałam bardzo długo, na szczęście zarezerwowałam wcześniej bilety i nie musiałam martwić się, że zabraknie miejsc. W końcu weszłam. Chwała reklamom! Gdyby nie one, film już dawno by się zaczął. 

      W każdym bądź razie - chyba wszyscy wiemy o czym jest Zmierzch. Ale może przypomnę. Bella zakochała się w tajemniczym Edwardzie. Już wkrótce on również zaczyna pałać do niej uczuciem. No ale jest jeszcze Jacob - drugi chłopak, bez którego Bella nie potrafi żyć. W drugiej części Edward musi zostawić Bellę, bo to jest zbyt niebezpieczne. W trzeciej częśći Wiktoria - dziewczyna zabitego przez Cullenów wampira (w 1 części) chce zemścić się na Belli i tworzy armię wampirów. W czwartej części Bella wychodzi za mąż za Edka i zachodzi w ciążę, jednak dziecko powoli wysysa z Belli życie. No i najnowsza część - Przed Świtem 2. Renesmee (nie jestem pewna czy dobrze to napisałam) szybko rośnie i zdobywa serce wszystkich wampirów w rodzinie. Niestety, Volturi dowiadują się o Nessie. Uważają, że jest Nieśmiertelnym Dzieckiem. Carlise, Esme, Edward, Bella, Alice, Jasper i inni muszą odwiedzić swoje rodziny wampirów prosząc o pomoc w walce z Volturimi.

      Spodziewałam się, że druga część Przed Świtem będzie nudna, tak samo jak 1. Ale okazało się, że nie. Sceny walki i rośnięcie Renesmee jest bardzo dobrze pokazane. Podobają mi się też wampiry które chcą pomóc Cullenom, no i wilkołaki :)) No i nieprzewidywalny koniec - ludzie na sali byli bardzo zdziwieni :)  Zachęcam do pójścia na film, warto czekać nawet w dużych kolejkach. 

      3 majcie się! :)

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „Recenzja filmu Przed Świtem 2 ”
      Tagi:
      Autor(ka):
      julie121001
      Czas publikacji:
      sobota, 17 listopada 2012 18:28
  • piątek, 09 listopada 2012
    • Recenzja filmu Skyfall

      Hej! Dzisiaj recenzja nowego Bonda! :) No i zmieniam czcionkę wpisów :)

       

       Nowy Bond jest od 12 lat więc spokojnie mogłam na niego iść :) Może i dużo jest strzelanin itp. ale i tak mi się podobał ;) 

      Bond jak zwykle ma misję do wykonania. Tylko, że tym razem Bond jest już trochę starszy, więc co się z tym wiąże trochę gorzej wykonuje swoją pracę dla MI6. Ale do rzeczy. Pewne sprawy z przeszłości M wychodzą na jaw, za czym stoi jej były agent. Bond musi dokonać wielu ważnych wyborów.

      Bardzo podoba mi się koniec, czyli nawiązanie do pierwszych części James'a. Podoba mi się też nowy Q, to taki prawdziwy geniusz komputerowy ;) Z technicznego punktu widzenia Bond nie ma nic do zastrzeżenia. Film mi się podobał, nie jest to ten typowy Bond, ale mi się podobał. Jak na razie Daniel Craig podoba mi się najbardziej ze wszystkich Bondów. Wiadomo, że nie widziałam ich wszystkich, ale Brosmana i Lazenby'ego.

      To taka krótka recenzja, no ale cóż więcej mogę napisać o takim świetnym filmie !!

      Oto jeszcze piosenka Adele specjalnie do Skyfall i taki teledysk ze scenami z Bond'a. 


      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      julie121001
      Czas publikacji:
      piątek, 09 listopada 2012 19:49
    • Recenzja książki Oksa Pollock - Ostatnia nadzieja

      Hura! W końcu skończyłam czytać Oksę!

       Myślałam, szczerze mówiąc, że książka będzie lepsza... Ale po 400 stronach ciągle tego uczenia Oksy już robi się powoli nudna. Od czasu do czasu działy się ciekawe rzeczy, no ależ ile można wałkować ten sam temat o uczeniu Oksy czarowania, pionowzlotów i tym podobnych! Nie mówię, że książka jest zła, bo nie jest, ale po kilkuset stronach opowieści o uczeniu młodej czarownicy można mieć dość. Bardzo liczyłam na to, że książka będzie ciekawa, może w jakimś stopniu inna niż dotychczasowe książki o magii. Bo większość zżyna troszkę z Harry'ego Potter'a, jeśli lepiej się wczytasz.

      Ale najpierw może powiem o czym jest książka: Oksa odkrywa że jest czarodziejką, potrafi rzucać kulami ognia i unosić się w powietrzu. Ale to nie koniec odkryć. Na jej brzuchu pojawia się znamię. Oksa zwierza się babci, a wtedy odkrywa prawdę o swojej rodzinie.

      Szczerze? Lubię fantastykę i w ogóle, ale moim zdaniem połączenie czarodziejka - kosmos nie jest udane. Osobiście kiedyś zraziłam się do wydawnictwa "Czarna Owca", ale po tej książce jeszcze bardziej. Kurczę, no naprawdę! Uważam, że zmarnowałam czas czytając Oksę, bo w tym czasie mogłam zająć się lekturą i czytaniem innych, lepszych książek. Jeśli ktoś ma podobny gust do mnie, to książka też mu się nie spodoba.

      Pewnie niektórym się spodoba. Zjechałam strasznie "Oksę...", ale przecież powinnam pisać szczerze. Ktoś, kto lubi opowieści o bitwach, czarodziejach z kosmosu, dziwacznych stworzonkach które są non stop opisywane, powinien to przeczytać. Kto zaś lubi Harry'ego Potter'a i bardziej "oryginalne" książki bez połączeń kilkunastu innych, lepiej niech nie trudzi się, aby przeczytać te 600 stron. Zapraszam jednak do lektury tych, którzy czytali inne recenzje i zastanawiają się czy julie121001 nie jest przypadkiem chora psychicznie :)

      Pamiętajcie, że to moje zdanie! Każdy może mieć inne!

      3 majcie się! Julie 

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      julie121001
      Czas publikacji:
      piątek, 09 listopada 2012 19:01
  • sobota, 03 listopada 2012
    • Zapowiedź dwóch recenzji

      Czytam teraz uwaga - 4 część Baśnioboru!!Dodatkowo Nieiwdzialnych. No i tą nieszczęsną Oksę Pollock, którą już Wam zapowiadałam, no ale mówi się trudno, czasami nie można przeczytać wszystkiego od razu. Ale do rzeczy. Nie będę podawać dokładnego terminu, bo ostatnio strasznie musiałam się śpieszyć a i tak nie dałam rady z Oksą. Jutro wracam już do do domu z Warszawy i będę czytać, czytać i jeszcze raz czytać! To tyle, co chciałam Wam napisać. Bądźcie cierpliwi, papa!

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Autor(ka):
      julie121001
      Czas publikacji:
      sobota, 03 listopada 2012 20:14